Ga naar de inhoud

Zelfstandig wonen met zorgservices

Zelfstandig wonen in een zorgwoning met een zorgserviceovereenkomst van Driezorg. U huurt de woning van Driezorg of van een woningcorporatie (afhankelijk van de woning). 

In een zorgwoning woont u zelfstandig met diverse vormen van service en met de faciliteiten van een Driezorglocatie in de buurt. U kunt bij Driezorg wonen in een zorgwoning in Zwolle (bijvoorbeeld Arcadia, Fermate of Westenhage) of in Hattem (Hof van Blom). Volledig overzicht van locaties.

Zorgserviceovereenkomst
Wonen in een zorgwoning betekent dat u een zorgserviceovereenkomst afsluit met Driezorg. Met deze overeenkomst heeft u alarmering in uw woning, kunt u gebruik maken van de algemene ruimtes, deelnemen aan activiteiten, gebruik maken van koffie en thee in het grand café (indien aanwezig) en vaak is er een collectieve WA- en inboedelverzekering geregeld.

Daarnaast kunt u gebruik maken van extra service: wasservice, maaltijden aan huis, zalen huren, personenalarmering.

Inschrijven
Zelfstandig wonen met zorgservices van Driezorg kan in verschillende locaties. Het verschilt per locatie of u rechtstreeks van Driezorg huurt of via een woningcorporatie. Onderaan deze pagina vindt u een overzicht van de locaties.

Type woning
Er zijn verschillende typen woningen. Ze zijn allemaal gelijkvloers en hebben in ieder geval een woonkamer, slaapkamer, keuken, toilet en douche. U kunt de woning helemaal zelf inrichten. Via het alarmsysteem heeft u verbinding met het Servicepunt van Driezorg. Mocht er iets met u gebeuren, dan zijn we snel bij u.

Zorg en ondersteuning
Heeft u meer zorg en ondersteuning nodig dan de standaard services van de zorgwoningen? Bijvoorbeeld dagbesteding, individuele begeleiding of zwaardere zorg thuis? Dan kunt u dit bespreken met de wijkverpleegkundige. Samen bekijkt u wat u nodig heeft en wat Driezorg kan doen. Mogelijk is er een nieuwe of aanvullende indicatie nodig voor deze zorg en ondersteuning. Ook daar kan de wijkverpleegkundige bij ondersteunen.

Kosten
De kosten van een zorgwoning verschillen per woning. De prijs bestaat uit twee onderdelen:

  • Huur- en servicekosten
  • Zorgserviceovereenkomst (alarmering, activiteiten etc.)

De zorgserviceovereenkomst is onlosmakelijk verbonden aan de woning. U kunt geen zorgwoning huren zonder deze overeenkomst.

 

 

Jezelf zijn, ook als je ouder wordt

Wonen, Welzijn en Zorg

Driezorg wil dat mensen, wanneer zij ouder worden, een waardevol leven kunnen blijven leiden en zichzelf kunnen zijn. Wij ondersteunen mensen bij het bevorderen en behouden van eigen regie.