Ga naar de inhoud

Vrijwilliger Gerrit Weijenberg: Dit werk past bij mij

01-09-2023

Gerrit is vrijwilliger in het winkeltje in de Havezate. “Nadat ik met pensioen ging ben ik gaan rondkijken of ik iets kon doen. Ik ben op twee plekken begonnen. Eerst hier in het restaurant en bij de winkel in de Nieuwe Haven. De winkel ging dicht. Bij het restaurant kwam het er niet van om een praatje te maken met mensen en dat vind ik nu juist zo leuk. Toen kwam er een vacature bij de winkel van de Havezate en dat doe ik nu al zo’n 10 jaar.”

Gerrit legt uit waarom dit werk bij hem past. “Hier heb ik altijd een gezellig kletspraatje met de mensen die hier komen. Er komen steeds andere mensen. Dat vind ik leuk. Dat ik niet zozeer 1 op 1 met iemand zit, maar korte praatjes met meerdere mensen. Hier in het winkeltje kan dat. Ik vind het hier gezellig. Ik ben niet al te serieus. Ik vind het gewoon leuk om een praatje te maken en de mensen vinden dat ook leuk.”

Dagelijkse boodschappen
“Mensen vinden het fijn om hier boodschappen te doen. De ene keer is het heel druk, de andere keer helemaal niet. Dat weet je nooit. Je kunt hier terecht voor je dagelijkse boodschappen, maar ook voor kaarten enzo. Ik sta hier normaal 1 dag in de week. Deze week toevallig even wat meer omdat er een aantal ziek waren. Het is voor mij goed te doen allemaal, want ik woon zelf ook in Zwolle.”