Ga naar de inhoud

Op 1 januari 2023 zijn Zonnehuisgroep IJssel-Vecht en Driezorg bestuurlijk gefuseerd. De organisaties blijven voorlopig onder hun eigen naam werken. Zowel achter als voor de schermen wordt er al intensief samengewerkt.

Waarom fuseren Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht?
De zorg voor ouderen kan en moet anders. Het aantal ouderen neemt in ons land toe en het aantal mensen om voor hen te zorgen (mantelzorg en zorgmedewerkers) groeien niet mee. Mensen willen bovendien zoveel mogelijk in hun eigen huis en omgeving blijven wonen. Dit is een flinke opgave. Wij zijn van mening dat je samen sterker staat dan alleen. Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht werken al jarenlang samen. De stap om nu volledig samen te gaan is daarom heel logisch. Onze focus blijft het ondersteunen van het leven van ouderen.

Wat merken bewoners en cliënten?
De fusie heeft geen directe gevolgen voor bewoners en cliënten van beide organisaties. Zij blijven de zorgmedewerkers zien zoals ze gewend zijn. De locaties van Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht blijven zoals ze nu zijn.

Sterk voor de toekomst van de ouderenzorg in Zwolle en omstreken
Samen kunnen Zonnehuisgroep IJssel-Vecht en Driezorg beter inspelen op de veranderende vragen en behoeften van inwoners van Zwolle en omstreken.