Ga naar de inhoud

Advies en ondersteuning bij (vermoeden van) dementie

Wordt iemand vergeetachtiger? Heeft u een vermoeden van dementie? Een casemanager dementie is uw steun en toeverlaat. Bel hen al bij de eerste twijfels, zij kunnen u adviseren.

Dementie is een ingrijpende ziekte en heeft grote invloed op het leven. Voor degene met dementie, maar ook voor de mensen om hem of haar heen. De klachten ontwikkelen zich vaak langzaam en roepen veel vragen en onzekerheden op. Soms is het moeilijk om alles te begrijpen rondom de ziekte. Wat is nou verstandig om te doen? Dan is het fijn dat een casemanager dementie hierbij kan ondersteunen.

Wanneer kunt u een casemanager dementie inschakelen?
U kunt een casemanager inschakelen bij het eerste vermoeden van dementie. Een casemanager komt bij u thuis, denkt mee, adviseert, regelt zorg en helpt bij het maken van keuzes. De casemanagers kent de weg in zorgland en kan u vertellen welke andere zorgverleners kunnen helpen, zoals de huisarts, thuiszorg, specialist ouderengeneeskunde, ergotherapeut of psycholoog. Of wellicht is dagbesteding of respijtzorg een optie om de mantelzorger te ontlasten? Maar vooral: wat kunnen familie en vrienden zelf het beste doen? Daarover kunt u in gesprek.

Daarnaast kunt u in Zwolle terecht bij de Buurtkamer, Geheugenpunt, of het Alzheimer café. De Casemanager weet de weg en kan u adviseren wat te doen.

Laagdrempelig vragen stellen over dementie?
Driezorg is aangesloten bij Netwerk Dementie IJssel-Vecht, vanuit dit netwerk is elke maandagochtend een telefonisch spreekuur voor mensen die twijfelen aan hun eigen geheugen, maar hiermee (nog) niet naar de huisarts willen gaan, of voor mensen die zich zorgen maken om het geheugen of gedrag van een vriend of familielid.

Casemanagement dementie aanvragen
Voor de inzet van een casemanager is geen verwijzing of indicatie nodig. U kunt iedere maandagochtend van 09.00 – 12.00 uur bellen met een casemanager dementie tijdens het telefonisch spreekuur. Het telefoonnummer is: 038-424 20 10. U kunt ook altijd bellen met ons servicepunt: 038 200 1100

E-mail:
casemanager@driezorg.nl

Of overleg eerst met uw huisarts. Uw huisarts helpt u met het stellen van de diagnose en heeft ervaring met zowel onze casemanagers, als die van andere zorgorganisaties.

Jezelf zijn, ook als je ouder wordt

Wonen, Welzijn en Zorg

Driezorg wil dat mensen, wanneer zij ouder worden, een waardevol leven kunnen blijven leiden en zichzelf kunnen zijn. Wij ondersteunen mensen bij het bevorderen en behouden van eigen regie.