Ga naar de inhoud

Alarmering in uw eigen huis

Met personenalarmering en professionele alarmopvolging behoudt u uw zelfstandigheid. Gaat er thuis toch iets mis, dan bent u 24 uur per dag met één druk op de alarmknop in verbinding met de Zorgcentrale.

Hoe werkt personenalarmering?
Bij u thuis wordt een alarmeringstoestel geplaatst. U draagt een alarmknop in de vorm van een polsband of clip. Zodra u de alarmknop indrukt, komt u onmiddellijk rechtstreeks in contact met een verpleegkundig zorgcentralist van de Zorgcentrale. De zorgcentralist ziet direct op het computerscherm wie u bent en waar u woont. Dus ook wanneer u buiten bewustzijn raakt of moeilijk kunt spreken. De zorgcentralist maakt een inschatting van uw noodsituatie en gaat over tot de door u gewenste zorgopvolging:

  1. Sociale alarmopvolging met uw persoonlijke contactpersonen, zoals familie of buren. Zij moeten in staat zijn om binnen 30 minuten bij u aanwezig te zijn en toegang tot uw woning hebben.
  2. Professionele Alarmopvolging. De zorgcentralist zorgt dat er binnen 30 minuten een zorgmedewerker bij u is. Hiervoor is nodig dat u zelf een sleutelkluis aanschaft, zodat de Verpleegkundige uw woning kan betreden. Bij acute noodsituaties wordt 112 ingeschakeld.

Professionele Zorgopvolging Driezorg
Driezorg werkt in alle wijken van Zwolle en in Hattem. We staan 24 uur per dag voor u klaar. Heeft u zorg bij ons, dan kunnen we samen met u bekijken of we ook een indicatie aanvragen voor de alarmopvolging.

Update februari 2024:
Tot nadere berichtgeving verzorgt Driezorg de professionele alarmopvolging tijdelijk niet zelf. 

Extra voorzieningen
Op de alarminstallatie kunnen nog meer voorzieningen worden aangesloten:

  • Extra polsband of clip; Als u samen woont en allebei alarm wilt kunnen maken. De zorgcentrale weet wie er alarmeert.
  • Trekkoord; U ligt in bed of staat onder de douche. Uw polsband of clip heeft u afgedaan. Met het koord kunt u toch eenvoudig alarmeren. Zodra u aan het koord trekt, gaat er direct een signaal naar de Zorgcentrale.
  • Dwaaldetectie; Dwaalsensor, valdetectie en rookmelder ook mogelijk.

Meer weten over de mogelijkheden?
Neem contact op met het Servicepunt van Driezorg.

Jezelf zijn, ook als je ouder wordt

Wonen, Welzijn en Zorg

Driezorg wil dat mensen, wanneer zij ouder worden, een waardevol leven kunnen blijven leiden en zichzelf kunnen zijn. Wij ondersteunen mensen bij het bevorderen en behouden van eigen regie.