Ga naar de inhoud

Verpleging bij u thuis in Zwolle en Hattem

Heeft u medische zorg thuis nodig? Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of structurele zorg voor bijvoorbeeld een stoma? Dan kunt u een beroep doen op onze wijkverpleging.

Als onderdeel van alle mogelijke diensten thuis is er wijkverpleging of verpleging en verzorging thuis. Vele namen voor de zorg die wij bij u thuis kunnen bieden. Het kan gaan om praktische hulp bij het douchen en aankleden, maar ook om medische zorg. Wij staan 24 uur per dag voor u klaar om u te ondersteunen.

Persoonlijke verzorging bij u thuis
Het liefst bent u zo min mogelijk afhankelijk van anderen. Lukt het (tijdelijk) niet om zelf te douchen, aan te kleden of voor uw eten en drinken te zorgen? Dan staan onze collega verzorgenden voor u en eventueel uw mantelzorger klaar.

Verpleging bij u thuis
Op zoek naar medische zorg thuis? Dan hebben we het over verpleging van Driezorg bij u thuis. Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname, bij een acute of chronische ziekte, als gevolg van een handicap of na revalidatie. Ook kunt u van de (wijk)verpleegkundige van Driezorg adviezen krijgen hoe u kunt omgaan met uw ziekte en met de veranderingen in uw leven. Zo houdt u de controle. Hoe vaak wij precies komen en welk dagdeel hangt af van uw eigen wensen, mogelijkheden en indicatie.

Hoe werkt het?
In overleg met onze wijkverpleegkundige bekijkt u samen precies wat u nodig heeft. Ze luisteren naar wat u belangrijk vindt zodat de ondersteuning past bij uw wensen. Wat u zelf kunt of uw mantelzorger en wat wij kunnen doen. Samen bepaalt u hoe vaak en op welke tijdstippen onze collega’s bij u komen. Uw zorgplan stellen we in nauwe samenwerking met de huisarts en apotheek op als het nodig is.

Voordelen van Driezorg wijkverpleging:

  • Uw wensen en mogelijkheden centraal
  • Steeds dezelfde vertrouwde gezichten bij u thuis
  • Dag en nacht bereikbaar via persoonsalarmering
  • Nauwe samenwerking met uw huisarts en apotheek
  • Direct geregeld. Vandaag nog, als dat nodig is.

Wat kost het?
Wilt u graag thuis persoonlijke verzorging of verpleging ontvangen, dan regelt onze wijkverpleegkundige voor u de indicatie bij uw zorgverzekering. U betaalt hiervoor meestal geen eigen bijdrage meer. Meer informatie of aanmelden voor persoonlijke verzorging of verpleging bij u thuis kunt u ook contact opnemen met een van de cliëntbemiddelaars van Driezorg. Zij verwijzen u door met de wijkverpleegkundige van uw locatie of wijk.

Inloopspreekuur
Wilt u meer informatie of heeft u vragen, bezoek dan gerust eens, vrijblijvend het inloopspreekuur van onze wijkverpleegkundigen op een van onze locaties.

Inloopspreekuur wijkverpleging op locatie

 

Locatie Dag Tijdstip Ruimte
Arcadia Dinsdag 11:00 – 12:00 uur Balie, begane grond
Berkumstede Maandag 11:00 – 12:00 uur Zernikelaan, 1e etage
Fermate Dinsdag 11:00 – 12:00 uur Balie, begane grond
De Havezate Dinsdag 11:00 – 12:00 uur Balie, begane grond
De Kievitsbloem Donderdag 11:00 – 11:30 uur Computerhoek, tegenover restaurant
Rivierenhof Maandag 11:00 – 12:00 uur Meld u zich bij de receptie?
Westenhage/ Wendakker/ Ensemble Donderdag 11:00 – 12:00 uur Hoofdgebouw Westenhage

Jezelf zijn, ook als je ouder wordt

Wonen, Welzijn en Zorg

Driezorg wil dat mensen, wanneer zij ouder worden, een waardevol leven kunnen blijven leiden en zichzelf kunnen zijn. Wij ondersteunen mensen bij het bevorderen en behouden van eigen regie.